TKO VAS TRENIRA? TKO SAM JA?

Natalija Špehar, kineziologinja

Pomažem ženama 35+ da budu FIT i postignu dobru formu.
Treninzi su usmjereni na povećanje razine energije, oblikovanje i čvrstoću mišića cijelog tijela, poboljšanje pokretljivosti, smanjenje bolova u kralježnici i zglobovima.

Uz podršku i savjetovanje pomažem im da smanje kilograme, reduciraju potkožno masno tkivo i celulit te da se dobro osjećaju u svom tijelu. Učim ih kako vježbati na pravilan način, koje vježbe se rade za pojedine mišićne skupine, zašto ih radimo, kad i koliko.

Savjetujem ih i motiviram da ustraju u redovitom vježbanju koje utječe na smanjenje stresa, poboljšava kvalitetu spavanja i pomaže u očuvanju i poboljšanju cjelokupnog psihofizičkog zdravlja.


Vodim fitnes programe dugi niz godina i usprkos dugogodišnjem iskustvu stalno se usavršavam i učim kako bih mogla što bolje i kvalitetnije planirati i voditi treninge. Uživam u svom poslu koji je za mene i stil života, veselim se svakom uspjehu i postignuću mojih vježbača/ica. Sretna sam što sam svojim znanjem, uz suradnju onih koje treniram (jer ovo je dvosmjeran put), pomogla mnogima da se osjećaju dobro i budu fit.

Završila sam Kineziološki fakultet u Zagrebu još dok se zvao Fakultet za fizičku kulturu, a grupne fitnes programe vodim kontinuirano još od studentskih dana. Tad nam je uzor bila Jane Fonda, a programi su bili dosta intenzivni s puno ponavljanja, skakanja, trčanja, okretanja... bilo je važno raditi koreografije, a one se nisu sviđala baš svima.
Na sreću, sve se mijenja pa tako i trendovi u fitnes industriji i, što je još važnije, saznanja u svijetu znanosti koja se uspješno primjenjuju u praksi.
Učeći i usavršavajući se, postala sam zaljubljenica u programe koji su usmjereni na postizanju ciljeva i fokusirani na očuvanje zdravlja "mojih" vježbača/ica. Radila sam u raznim fitnes centrima, a onda sam u želji da svojim vježbačima pružim više, pred dva desetljeća pokrenula BPM centar za grupne fitnes programe u Zagrebu koji sam zatvorila jer sam se tijekom pandemije zaljubila u online treninge.

Izračunala sam da imam više od 10.000 sati "u nogama, tijelu i glasu" raznih grupnih fitnes programa tijekom svih ovih godina.
Online treninzi koje vodim u skladu su sa svjetskim trendovima. Promoviram vježbanje i treniranje u realnom vremenu jer smatram da je to najbolji način u kojem se, uz dvosmjernu komunikaciju, postižu i najbolji rezultati.
Iako sam u početku bila skeptična, shvatila sam da live online trening može biti jednako kvalitetan i dobro odrađen kao bilo koji treningu dvorani.
Ne mislim da je to zamjena za dvoranu, to je jednostavno drugačiji način provođenja treninga koji ima brojne prednosti.
Za sve one koji se ne stignu priključiti na sat u realnom vremenu, mogu isti taj trening (koji snimam samo sebe) odraditi bilo kad i bilo gdje 24/7.

Želim približiti ovaj način vježbanja svima koji iz raznih razloga ne mogu/ne stignu u dvoranu, ali i svima onima koji vole isprobati nešto novo i kojima se ovaj način vježbanja sviđa.

Predlažem da pokušate, možda se i vi zaljubite.
KONTAKT


mail
facebook instagram